Orlogsdampskibet GANGES - Jensen, Jørgen (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Flynavigatøren Jørgen Jensen bruger sit otium til at dyrke sine historiske interesser. Et af emnerne er korvetten GALATHEAs verdensomsejling 1845 -1847. Med støtte i et manuskript på Handels- og Søfartsmuseet skildrer forfatteren her en af ekspeditionens mindre kendte sider, nemlig det sidste danske forsøg på at kolonisere Nikobarøerne samtidig med at de indiske besiddelser blev sat til salg.