Bybefolkningen i Tranquebar i begyndelsen af 1700-tallet - Højbjerg, Inger (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Interessen for fremmede kulturer og dej es møde med en dominerende europæisk kolonimagt har artiklens forfatter, historikeren Liger Højbjerg, fået fra mange års ophold i udlandet. Emnet er her Tranquebar by i den nuværende delstat Tamil Nadu, hvor danskerne opholdt sig i 225 år.