Den danske besejling af Vestindien og Guinea - Gøbel, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Dansk vestindiefart udførtes hovedsagelig af skibe, som sejlede direkte frem og tilbage mellem København og Caraibien. Arkivar Erik Gøbel fra Rigsarkivet har forsket i sagen og kan påvise, at de vigtigste redere i den florissante handelsperiode var de hidtil upåagtede Lars & Bertel Madtzen. Men også forskellige kompagnier og private redere i Danmark, Norge, Slesvig og Holsten deltog i besejlingen. Den ofte omtalte trekantfart via Afrika efter slaver til Vestindien forekom også, men var efterhånden af helt forsvindende betydning.