M/S SELANDIA, Danmarks første motorskib - Bell, Paul (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Det var i november 1911 at JVf/S "Selandia" verdens første oceangående motorskib, blev søsat hos B&W, og den 14. februar 1912 foregik den officielle prøvetur under stor international bevågenhed. Her skriver maskinchef Paul Bell om menneskene bag dieselmotoren. Vi hører om teknikernes teoretiske og praktiske forsøg og derefter, da skibsmotoren var en realitet, omfolkene i maskinen. Med risiko for liv og lemmer høstede disse de allerførste erfaringer med dieselmotoren, der i skibsfarten var kommet for at blive.