Da vejene måtte anses for usikre betakkede jeg mig for at rejse - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1618 afsejlede den første danske flåde til Indien og Ceylon. En dansk koloni, Trankebar; var ved, al blive skabt. Men hvilke forestillinger gjorde datidens mennesker sig om Indien, og hvilke oplysninger stod til rådighed for dem? Med start helt tilbage i den klassiske litteratur gennemgår Kåre Lauring litteraturen vedrørende Indien og Ceylon, der før 1618 var udkommet i Danmark, og ude i Europa.