Søfolk og supercargoer fra Oostende i Dansk Asiatisk Kompagnis tjeneste - Parmentier, Jan (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ved påbegyndelsen af den danske fart på Kina 11730 hyrede man en række udenlandske sagkyndige navigatører og handelsfolk. Efter nedlæggelsen af det ostindiske kompagni i Oostende stod flere sådanne eksperter parate til at hjælpe den danske Kinafart på benene. Jan Parmentier er belgisk historiker og har tidligere skrevet i museets årbog. Han beskriver her sine landsmænds betydningsfulde indsats under Dannebrog i 1730’rne og 1740’rne