Skibsbygning i Danmark. Om træskibets konstruktionshistorie - Nielsen, Erik Møller (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Det er velkendt, at skibsbygmestre i begyndelsen af 1800-årene begyndte at anvende tegninger i konstruktionen af tidens handelsskibe og dermed forlod den ældre klumpbygningsmetode. I Erik Møller Nielsens artikel forklares for første gang, hvorledes skibsbygmestre blev i stand til at anvende teori, beregning og tegning, og hvilke konsekvenser disse nye færdigheder fik for skibsskrogenes form. Forfatteren er både teknisk tegner og historiker, og artiklen er baseret på hans upublicerede speciale.