Sikring af menneskeliv på søen - Undén, J. E. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Få har her i landet som kommandørkaptajn J.E. Undén beskæftiget sig med emnet »Sikkerhed til søs«. I sin tid som næstkommanderende på Søværnets Havariskole har J.E. Undén undervist marinens og koffardiens folk i såvel indlæring af sikkerhedsregler under det daglige arbejde om bord som den rette brug af redningsmidler i ulykkesøjeblikket. Under døgnlange forsøg i Nordsøen har forfatteren af denne artikel selv lagt krop til afprøvning af flåder, redningsdragter og andet udstyr.