Dansk skibsfart 1870-1940 - Hornby, Ove (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Cand.mag. Ove Hornby er kendt fra bøgerne: Kolonierne i Vestindien (Politikens Forlag 1980) og: Ved rettidig Omh u (Schultz Forlag 1988) - om skibsreder A.P. Møller. Han har også skrevet talrige bidrag til dansk og nordisk økonomisk historie. I denne artikel gennemgår Ove Hornby udviklingslinierne indenfor dansk søfart i perioden 1870 til 1940.