Jens Kusk Jensens praktiske forsøg og rekonstruktioner - Thirslund, Søren; Poulsen, Hanne (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I den nyeste arkæologiske og kulturhistoriske jorskning benyttes udtrykket: ejterlignende eksperimenter. Det er opstået ved en voksende erkendelse aj, at man gennem praktiske jorsøg kan nåjrem til en dybere jorståelse aj vore jor fædres vilkår og kunnen end gennem rent teoretiske overvejelser. Udtrykket var ukendt på Kusk Jensens tid, og begrebets indhold var ikke anerkendt blandt historikere. Uden støtte jra denne side var det dog de praktiske jorsøg, der lå bag Kusk Jensens rekonstruktioner ajjortidens nautiske instrumenter og aj oldtidens fartøjstyper.