Træk af navigationens historie. Jens Kusk Jensen: En kortfattet Fremstilling af Navigationens Udvikling - Thirslund, Søren (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1913 fik Jens Kusk Jensen hektograjeret et manuskript med titlen »En kortjattet fremstilling af Navigationens udvikling« i ca. 20 eksemplarer. Tre af disse findes nu på Handels- og Søfartsmuseet, hvor Søren Thirslund i den forløbne vinter har studeret sin ældre kollegas fremstilling af navigationens historie. Artiklen giver en kortfattet præsentation og karakteristik aj manuskriptet.