Den danske besejling af Sydamerika i det 19. århundrede - Follet, Karen Elisabeth (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren tiltrådte i 1984 en stilling som museumsinspektør i Frederiksværk. Artiklen er en bearbejdelse af forfatterens eksamensspeciale »Den danske besejling af Sydamerika 1816-1870« indleveret til Københavns universitet i 1981. Med assistance fra cand.mag. Erik Oxenbøll, daværende datalogisk konsulent for Institut for Økonomisk Historie, blev udviklet en række programmeller, der muliggjorde en edb-bearbejdelse af det omfangsrige kildemateri