Krydstoldjagt NO XXVII - Petersen, Holger Munchaus (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Med udgangspunkt i Christian Nielsens model og opmåling af krydstoldjagt »No XXVII« giver Holger Munchaus Petersen, der er leder af Toldmuseet, en beskrivelse af krydstoldskibenes opgaver og livet ombord på »No XXVII«. Skibet kom til at virke 20 år i toldvæsenets tjeneste, men forfatteren følger fartøjet til 1955, hvor det under navnet »Hela« grundstødte og siden sank på Snave Røn.