Skikke ved søsætning, navngivning og dåb af skibe i Danmark - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I sin instruktive artikel »Bådebyggeriet på Fejø og de danske åledrivkvaser« (Handels- og Søfartsmuseets årbog 1961) har Christian Nielsenfortalt om de enkle traditioner under søsætning, navngivning og løbegilde på sin fødeø. Som supplement hertil gives en oversigt over skikkene i hele landet. Forfatteren har, tildels i samarbejde med Christian Nielsen, for 25-30 år siden indsamlet stofheromfra de fleste af landets bå- debyggerier og skibsværfter.