Pötter-Schiffer, ein Beitrag zum maritimen Kulturaustausch - Rudolph, Wolfgang (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren har gennem mange år beklædt en forskerstilling ved Akademie der Wissenschaften der DDR og har som en af foregangsmændene inden for studiet af den maritime kulturhistorie publiceret en lang række afhandlinger over lokale småfartøjer, både og småskibsbygning samt sejladsen i de østtyske kystegne og indre vandveje. Også andre sider af kystbefolkningens tilværelse er i de senere år blevet behandlet.