Helsingørs søhandel, dens storhed og dens endeligt - Pedersen, Kenno (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Arkivaren ved Helsingør Bymuseum følger her Henning Henningsens arbejde om Øresundstolden op med en artikel, der viser, at Sundtoldens ophævelse i 1857 ikke betød den bratte nedgang for byen og havnen, som man i almindelighed forestiller sig