Eva Lawaetz - Lawaetz, Eva (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der indtil fornylig har været bibliotekar i Christianssted på St. Croix, har netop udgivet bogen: Black education in the Danish West Indies from 1732-1853. I denne, som i nedenstående artikel, gøres redefor et af de lysere kapitler i dansk kolonivæsens historie, idet dansk Vestindien var det eneste sted, hvor offentlig skolegang for slavebørn blev indført.