Til sjös med kanon. Trekk fra hvalkanonens utvekling - Eriksen, Erling (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er leder afmuseumsvæsenet i Vestfold fylke med hovedmuseum i Tønsberg og er således bysbarn med hvalfangstens norske foregangsmand, Svend Foyn. Et andet museum i Vestfolder Kommandør Christensens hvalfangstmuseum i Sandefjord, hovedbyen for Norges hvalfangst.