To handelsskibe på Øresunds bund - Theisen, Michael (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Fund af skibsvrag kan tit være verdenssensationer, når det f.eks. drejer sig om meget gamle skibe eller skatteskibe. Forfatteren viser i sin artikel, at fund af nyere og ganske almindelige skibsvrag også kan være yderst spændende, ikke mindst når der Aa dem kan optages genstande, som kan belyse sømandens dagligliv og arbejde ombord. Dette er tilfældet med et par vrag, som sportsdykkere har fundet nær Hven og bjerget flere interessante ting fra.