Sømandens lukaf og kaptajnens kahyt - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Efter i en række artikler i denne årbog at have behandlet sømandens spise og drikke, tobak og tøj fortæller forfatteren her, om hvordan man boede ombord i ældre tid. Disse maritimkulturhistoriske beretninger skal selvfølgelig ikke opfattes som en kritik af forholdene i et primitivt samfund, men som en redegørelse for levevilkår, der i virkeligheden ikke ligger så forfærdeligt langt tilbage fra os’i tid, men som unægtelig forekommer os at høre til en helt anden verden end vort moderne, næsten uvirkelige velfærdssamfund.