Dragør Bjergningsvæsen - Hjort, Birte (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Formålet med dette arbejde har dels været at udarbejde en registratur over det arkivalske materiale vedrørende Dragør bjergningsvæsen, som befinder sig i Dragør kommunes arkiv, og dels at give en samlet historisk oversigt over dette erhvervs udvikling til brug for eventuelle benyttere af arkivet. Arkivet rummer et stort kronologisk opstillet materiale vedrørende strandede skibe i farvandene omkring Amager og Saltholm indenfor en 80-årig periode. For at gøre disse arkivalier lettere tilgængelige og samtidig imødekomme en stigende interesse for maritim historie er derforuden registraturen tillige udarbejde l et alfabetisk register på mere end ni hundrede indførsler over navnene på de strandede skibe. En kopi af dette register befinder sig på Danmarks Biblioteksskole o" i Dratiør Lokalarkiv.