Æreskøbings maritime milieu omkring år 1800 - Mygh, Liselotte (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Der findes ikke mange dybgående socialhistoriske undersøgelser om danske købstæder. Forfatteren har taget sig for at analysere Ærøskøbing som søfartsby og dokumenterer ved en minutiøs udnyttelse af de forhåndenværende arkivalier og samtidige beretninger, hvordan byen og dens befolkning, økonomi og sociale milieu omkring år 1800 næsten udelukkende var baseret på sønæringen i alle dens former. Artiklen må trods sin komprimerede form betegnes ikke blot som et værdifuldt bidrag til dansk købstadshistorie i ældre tid, men også som et eksempel på en præcisionsundersøgelse, der beriger vor maritime viden.