Skibsnavne på blymønter fra Trankebar - Bonefeld, Olav J. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
En del af de uanselige, men ret berømte små blykas fra Trankebar, de eneste danske mønter slået uden for Danmark, bærer navne, i reglen forkortede, på de danske skibe, som i Christian IVs og Frederik III’s tid gik på Ostindien. Forfatteren fortæller om disse skibes historie og om mønterne. I tilgift beretter han om den gamle danske koloni, som han oplevede den på sine rejser i 1970 og 1971.