Sømandens drikkelse - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Som en naturlig fortsættelse af forfatterens artikel „Sømandens kogebog" i årbog 1976 følger her en undersøgelse af, hvad sømanden drak ombord i sejlskibenes tid. Som man husker, var maden ikke altid lige appetitlig, og der var sandelig heller ikke megen glæde at hente i de daglige drikkevarer: Hvad man fik, var hovedsagelig ferskvand, som det var umuligt at holde friskt og rent. Det tynde skibsøl holdt sig heller ikke længe. Spiritus blev kun sparsomt tildelt som medicin, men kunne give nogen varme og trøst i det daglige slid. Forholdsvist sent kom te, kakao og kaffe til som fuldgyldig erstatning.