En rejse til Nørresundby og videre ud - Jensen, Hans Tage (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Årbogen har flere gange bragt beskrivelser af rejser ombord på sejlskibe. Forfatteren, der tidligere var redaktør ved Ritzaus Bureau, giver her en skildring af sin rejse til det fjerne Østen som messedreng på et af Østasiatisk Kompagnis første motorskibe i 1923-24. Foruden om de rutinemæssige og de usædvanlige oplevelser undervejs fortæller han om dagliglivet ombord, om miljøet, om personerne og om den mangel på kontakt med den store verden, som langfarerne endnu dengang havde.