Dansk søfartshistorie fra et numisnautisk synspunkt - Mueller-Reichau, Wolf (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
På Handels- og Søfartsmuseets særudstilling „Maritime Hobbies" 1975 vistes en del danske og udenlandske mønter, medaljer og pengesedler med skibsmotiver. Blandt museumsgæsterne var en tysk mønthistoriker, der lod sig inspirere af udstillingen til ud fra egne studier at skrive den følgende artikel. Han har i flere år udgivet det numisnautiske tidsskrift „Flaschenpost" og har forfattet en håndbog i dette emne. Numisnautik definerer han som en særlig gren af den maritime historieforskning bestående af samling, beskrivelse, tydning og ordning af mønter og medaljer med maritime motiver.