Salvator Mundis forlis 1729 - Nørregaard, Georg (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren skildrer i det følgende det vestindisk-guineiske kompagniskib „Salvator Mundi"s forlis i det farlige farvand omkring Jomfruøerne i Vestindien i 1729. Der fandtes på den tid ikke nøjagtige søkort over de mange koralrev og skær. Selv om intet menneskeliv gik tabt, var forliset en katastrofe. Bjergningsarbejdet var vanskeligt, og en stor del af lasten gik tabt. Hertil kom, at skib og ladning var underforsikret, så det økonomiske tab for kompagniet var betydeligt.