Danske galionsfigurer efter 1850 - Poulsen, Hanne (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Som en fortsættelse af artiklen i årbog 1974 om danske gallionsfigurer og anden skibsomamentik skildres her de danske gallionsfigurers historie efter 1850. Ud fra en hidtil ukendt samling fotografier af gallionsfigurer og suppleret med traditionsstof som erindringer, breve og arkivalier, fremstår som et tyngdepunkt i artiklen den indsats, der blev øvet af billedhuggerne H. J. og W. E. Møen, der i årene fra o. 1855 og frem mod århundredskiftet udførte en stor del af de gallionsfigurer, der i dette tidsrum blev sat på danske skibe.