Fregatten CHARLOTTE AMALIAs mærkelige skæbne - Bredsdorff, Asta (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
En stor dansk guineafarer „Charlotte Amalia" overmandes 1683 af et lille engelsk sørøverskib ved Sierra Leone i Vestafrika. Boucaniererne omdøber det til „Bachelor’s Delight", brænder deres eget skib og drager videre på togt til Stillehavet med det danske skib. Forfatterinden giver en spændende beskrivelse af dets eventyrlige fart som sørøverskib på jagt efter spanske skibe. Nogle af datidens berømte boucanierer, fremfor alt William Dampier, var med på togtet og har omtalt det i deres erindringer.