Om Fr. de Conincks og andre rederes udnyttelse af den danske neutralitet - Klem, Knud (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Da England i december 1780 erklærede Holland krig, opstod der forøgede muligheder for udnyttelsen af den danske neutralitet. En særordning fjernede tidligere indført beskyttelse af den danske skibsbygningsindustri og gav rederne lov til at indkøbe skibe fra udlandet, hvorved såvel handelen på Europa som på Vestindien i en kort krigsperiode fik en kraftig vækst. Om denne interessante periode fortæller Handels- og Søfartsmuseets tidligere leder, museumsdirektør Knud Klem.