Tømmerskuderne fra Læsø - Stoklund, Bjarne (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der er professor ved Københavns Universitets Institut for europæisk folkelivsforskning i Brede, hvortil Olof Hasslof en tidlang var knyttet, den sidste tid som professor, redegør her for en meget vigtig gren af den danske skudehandel, nemlig læsøboernes fart på Sydnorge (specielt Oslo fjord) og Bohuslen efter trælast. Det er en trafik, som ikke tidligere har været behandlet og vurderet efter sin betydning. Når man har talt om skudehandelen, har man mest tænkt på farten fra Vendsyssels og Thys vestkyst på Sørlandet i Norge, men som forfatteren påpeger, har der været drevet skudehandel fra flere andre danske søfartsegne.