Elve- og kanalfarten i Frankrike - Hansen, Kari Helmer (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Kanal- og flodfart er med enkelte undtagelser ukendt i Skandinavien, mens den spiller en stor rolle i Mellemeuropa. Forfatteren, der er konservator og ansat ved Institutt for folkelivsgransking ved Oslo universitet, fortæller om indenlandssejladsen i Frankrig og giver ikke blot en topografisk og historisk skildring, men beskriver også tilstanden for flodfarten og dens folk med deres specielle kultur og sociale problemer i vore dage.