Kællingen og kløften - Crumlin-Pedersen, Ole (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Takket være udgravningen af Skuldelevskibene i 1962 og andre nyere skibsarkæologiske undersøgelser er det i dag muligt at studere vikingetidens og den tidlige middelalders nordeuropæiske skibsbygningshistorie nøjere i forsøget på at klarlægge udviklingslinier og indbyrdes påvirkning. Som led heri beskriver lederen af Vikingeskibshallen i Roskilde, museumsinspektør Ole Crumlin-Pedersen, fire løsfund af mastestøttende elementer, der belyser teknikken bag arbejdet med at rejse og fælde vikingeskibenes mast som illustreret bl. a. på det 800 år gamle Bayeux-tapet.