Sømandsgravsten på Sild - Krohn, Hugo (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
På kirkegårdene på de frisiske øer, der strækker sig fra Holland til Danmark, er bevaret en anselig række gravsten, hvoraf ikke få er lagt over skibsførere og hvalfangerkommandører. Mange af dem er prydet med relieffer af skibe. En af de bedste kendere af den vestslesvigske ø Silds historie, personalhistorie og kultur, sagfører dr.jur. Hugo Krohn, har gjort en stor indsats for at redde gravstenene på denne ø. Han fortæller her om dem og om de folk, de er lagt over. Det er et ikke uvigtigt kapitel af dansk søfarts historie, vi lærer at kende.