Bidrag til søsætningens historie - Timmermann, Gerhard (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der er skibsbygningsingeniør og tidligere var leder af søfartsafdelingen på Altonaer Museum, har i årbog 1962 givet en oversigt over skibskonstruktionstegningen gennem tiderne og skrev i årbog 1966 om skibsbygningsproblemer i hansetiden. Her analyserer han de forskellige metoder, der har været brugt op i tiden ved søsætning i Frankrig, England, Nederlandene, Tyskland og Skandinavien, og forsø- ger at begrunde udviklingen af disse metoder.