Carl Vilhelm Sølver - Sølver, Svend V. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Sidste år døde navigations- og søfartshistorikeren kaptajn Carl V. Sølver. Gennem årene har denne forsker med de praktiske erfaringer fra søen skrevet mange instruktive artikler i Handels- og Sø- fartsmuseets årbog, ligesom museet på mange må- der har nydt godt af hans viden og gavmildhed. Vi er derfor taknemlige for, at hans brodersøn, bergsingenjor Svend V. Sølver, Filipstad (Sverige), har villet hædre sin onkels minde ved at udarbejde den følgende korte levnedsbeskrivelse og opstille en fortegnelse over hans skriftlige arbejder.