Virgin Islands 1967 - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I917 solgte Danmark sine sidste tropekolonier, de dansk-vestindiske øer, til USA. I dagene omkring 31. marts 1967 mindedes halvhundredåret for deres „transfer" ved en storartet American-Danish Friendship Festival på øerne. Museumsinspektør, dr. phil. Henning Henningsen giver en oversigt over Virgin Islands, som de ser ud i dag, og peger på den kendsgerning, at befolkningen stadig lever videre på den danske kulturbaggrund fra 200—250 års dansk besiddelse.