Sildetælling og sildemåling i Aalborg - Rasmussen, Holger (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Overinspektør ved Dansk Folkemuseum (Nationalmuseets 3. afdeling) cand. mag. Holger Rasmussen, der igennem mange år har studeret Limfjordens fiskerihistorie, skildrer et kapitel af det offentliges bestræbelser for at bringe ensartethed i de talrige varierende mål, der fra arilds tid havde været brugt inden for fiskeriet, her spec. med henblik på nedpakning af saltede sild.