Moderne sjømannstro - Molaug, Svein (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Når man taler om sømændenes overtro, lænker man uvilkårligt altid på sejlskibstiden. Et helt andet og ikke mindre interessant spørgsmål er: hvilke af de gamle trosforestillinger lever endnu? Hvad tror sø- manden fra damp- og motorskibenes tid på? Direktøren for Norsk Sjøfartsmuseum på Bygdøy, Oslo, mag. art. Svein Molaug, redegør her for en undersøgelse, han har foretaget for at få klarhed herover.