Svendborgsunds sidste bramsejlskonnert - Holm-Petersen, F. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Skaberen og lederen af „Søfartssamlingerne ved Svendborgsund" i Troense, F. Holm-Petersen, er velkendt for sit omfattende forfatterskab vedrørende dansk sejlskib s s øf art især i de sidste hundrede år. Her skildrer han 3-mastet skonnert „Vera"s liv og skæbne. Den var bygget 1901 og var hjemmehø- rende på Thurø. Sådan set er det en ganske typisk og almindelig historie, men „Vera" var den sidste bramsejlskonnert i s øf art s c entr et ved Svendborgsund, og da den strandede i 1935, afsluttedes et glorværdigt kapitel i dansk og sydfynsk sejlskibsfarts historie.