profet og ulykkesfugl - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Frygten for at have en „Jonas" ombord var en realitet for sejlskibstidens sømænd. Den kan følges tilbage over 2500 år. Museumsinspektør Henning Henningsen eksaminerer her det Gamle Testamentes beretning om profeten Jonas, der blev kastet overbord og slugt af en hvalfisk, og drager paralleller til fablen og overtroen i denne bibelske historie