Frivakt og flaskekuter - Eriksen, Erling (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Sømændenes frivagtsarbejder tiltrækker sig mere og mere de maritime kulturhistorikeres interesse. Kst. fylkeskonservator, cand. philol. Erling Eriksen, Vestfold fylkesmuseum, Tønsberg, giver en oversigt over disse typiske sømandsarbejder og skildrer specielt flaskeskibenes historie. Han analyserer i detaljer, hvorledes denne „kleinkunst" rent teknisk blev udført.