Det ældste kort over Nordeuropas søruter - Lang, A. W. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Den tyske kartografihistoriker, dr. A. W. Lang, der tidligere har bidraget til årbogen med en oversigt over de ældste søkort over danske farvande samt landtoninger af danske kyster (årbog 1955, 49-76), behandler her det første søkort, der angiver sejlruter gennem danske farvande. Det findes i et håndtegnet pragtatlas fra 1592 i Madrid og er tegnet af den tyske kartograf s’Grooten, der arbejdede i spaniernes sold som en slags spion.