Af pæreskudernes saga - Jensen, Jens (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ved siden af den ofte omtalte store frugtfart i forrige århundrede med sydfrugter fra Middelhavet til nordlige lande foregik der en mindre påagtet hjemlig fart fra provinsen til hovedstaden med frugt og forøvrigt også med grøntsager, kartofler, fedevarer og brænde. Her fortæller fhv. skibsfører Jens Jensen, Svendborg (født 1882), om pæreskuderne og deres farter med frugt fra Tåsinge. Gamle københavnere husker endnu de mange småskuder, der lå i rad og række ved Gammelstrand. Som et sidste minde om disse hyggelige forhold ligger endnu blomsterskuderne i kanalen foran Børsen.