Sømænd og bøger - Lund, Kaj (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Kaptajn Kaj Lund vil være velkendt for læserne som forfatter og medudgiver af talrige artikler og bøger om søfart. I sin tid redigerede han det populære tidsskrift „Søens Verden". Som kontorchef i Handelsflådens Velfærdsråd og redaktør af dettes blad „Horisont" er han i daglig kontakt, med sø- mandens kulturelle og underholdningsmæssige problemer. I nedenstående artikel har han undersøgt et kapitel af sømandens dannelseshistorie: hvilket behov havde søens folk i ældre tid for at læse, og hvilke muligheder gav man dem for at tilfredsstille dette behov?