Albatrossen og sømanden - Brøndegaard, V. J. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der vil være læserne bekendt fra talrige artikler i danske og udenlandske dagblade og tidsskrifter, specielt på naturhistoriens og folklorens område, behandler her albatrossen og den rolle, den har spillet i sømandens tilværelse. Han påviser, at den gængse forestilling, at de døde skipperes sjæle bor i denne fugl, i virkeligheden ikke er ægte sø- mandstro, men går tilbage til et digt „The Ancient Mariner" (1798) af den engelske digter Coleridge.