Storm over Kap - Nørregaard, Georg (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Historikeren, dr. phil. Georg Nørregård, som på grundlag af sine studier i vest- og ostindiefarten i 1700-tallet tidligere har skrevet flere artikler i årbogen, giver her eksempler på de vanskeligheder, der kunne ramme ostindiefarerne i de urolige farvande omkring Kap det Gode Håb. Selv om forholdene her ikke var helt så hårde som ved Kap Horn, stillede strøm, modvind og storm dem dog over for store problemer. I det følgende skildres den række ulykker, der ramte Asiatisk Kompagnis fregat „Cron Prinsessen af Danmark". Dette skib blev 1752 efter mangehande prøvelser for mandskabet kondemneret, og mandskabet måtte søge hjem fra Kap med anden skibslejlighed