Skaanemarkedet - Hansen, Paul-Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Skaanemarkedet fik sin Plads paa den Halvø, hvor nu Skanor og Falsterbo ligger, af flere forskellige Aarsager. Dels skyldtes det, at man her kunde fremskaffe en Vare, der var efterspurgt i hele Europa, — Silden — i saa store Mængder, at der blev Tale om Masseproduktion og Masseeksport, og dels skyldtes det Halvøens gunstige Beliggenhed ved Sundet, et af de vigtigste Forbindelsesled mellem Nordsøomraadet og Østersøomraadet.