What everyone needs to know about happiness research - Milanovic, Sergej (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2017)
RESUMÉ Det overordnede tema for denne artikel er en filosofisk evaluering af lykkeforskningens mest dominerende tilgang til lykke, nemlig livstilfredsstillelsesteorien. I praksis udføres evalueringen ved en behandling af Christian Bjørnskovs bidrag om lykke til den populære danske serie for videnskabelig formidling Tænkepauser, hvori han indtager netop en sådan teoretisk position. Jeg konkluderer at der er både metodologiske og filosofisk-konceptuelle problemer ved tilgangen til lykke som livstilfredsstillelse, hvis fordele som en empirisk videnskab må måles og vejes i henhold til disse problemer. Endelig fremlægger jeg også hvordan en mulig revision af positionen kunne se ud uden at skulle ofre dens videnskabelige integritet. ABSTRACT The overall theme of this article is a philosophical evaluation of happiness research and its most dominant approach to happiness, life satisfaction theory. In practice, the evaluation is carried out in a review of Christian Bjørnskov’s pocketbook on happiness in the Danish series for popular science Tænkepauser, wherein he embraces exactly such a position. I conclude that there are both methodological and philosophical-conceptual problems with the approach to happiness as life satisfaction. Finally, I also present a possible revision of what the position could look like without sacrificing its scientific integrity.