Lurkers on social media - Geismar, Jan; Olsen, Henrik (Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 2014)
I denne artikel vil vi argumentere for, at lurking som fænomen er mere nuanceret end hvad den nuværende litteratur giver udtryk for, samt at lurking i høj grad er baseret på konteksten, hvori den optræder. Lurking-begrebet burde derfor omdefineres således, at det tager hensyn til, at lurkere aktivt dyrker netværk på deres egen facon. Vi vil foretage en eksplorativ, empirisk undersøgelse ved at interviewe lurkere om deres motiver for lurking på Facebook med fokus på, hvordan deres netværk skaber social kapital, hvorfor de lurker, og hvad de står til at vinde/miste ved ikke at deltage mere aktivt.